Arkiva e RubrikësARKIVA E RUBRIKËS

Vendosja e marredhenieve diplomatike me Portugaline​

 

Vendosja e marredhenieve diplomatike me shtetin e Izraelit, 19 gusht 1991

 

50 vite nga rivendosja e marredhenieve me Belgjiken

 

Dy momente domethenese ne historine e diplomacise tone shumepaleshe

 

Vendosja e marredhenieve diplomatike me Zvicren, 20 korrik 1970

 

Pandeli Evangjeli, politikani e diplomati me kontribute ne pranimin e Shqiperise ne Lidhjen e Kombeve

 

Ngjarjet e 2 korrikut dhe procesi i hapjes së Shqipërisë drejt proceseve integruese evropiane

 

Rivendosja e marredhenieve diplomatike me Britanine e Madhe, 29 maj 1991

 

Vizita ne Shqiperi e Sekretarit te Pergjithshem te OKB Peres De Kuelar, 11-13 maj 1990

 

Fillesat e perfaqesimit diplomatik te shtetit te pavarur shqiptar, maj 1914

 

Nga KMKMBJ tek Drejtoria e Marredhenie Kulturore, ne ish- MPJ, nje rruge e gjate transformimi ne percjelljen e imazhit

 

Komitetet ballkanike dhe Shqiperia ne kushtet e Luftes se Ftohte

 

Vendosja e marredhenieve diplomatike me Luksemburgun, 15.2.1972.

 

Raporti i pare i nje Komisioni Hetimor per Shqiperine nga nje organizate nderkombetre, Lidhja e Kombeve, Nentor 1921 – Prill 1922.

 

Qendrimi i NATO-s ndaj Shqiperise gjate Luftes se Ftohte

 

Roli i diplomatëve shqiptarë në shpëtimin e hebrenjve në Shqipërinë e vitet ’30-të të shek.XX

 

Konferenca e Paqes, Paris 1919

 

Dhjetor 1920 dhe dhjetor 1955, dy arritjet e para të diplomacisë shumëpalëshe shqiptare.

 

Fatkeqesite natyrore dhe kontributi i diplomacise shqiptare ne perballimin e tyre,vitet ’20-’30-te te shekullit XX

 

“Karta e Parisit për Evropën e Re”, 21 nëntor 1990, një ngjarje historike për Evropën bashkëkohore.

 

KONTRIBUTI I SHTETIT SHQIPTAR PËR PËRFAQËSIMIN NË GJENEVË TË SHQIPTARËVE NË JUGOSLLAVI, 1930-1931

 

“NISMA E ADRIATIKUT”,E PARA NISËM RAJONALE KU SHQIPËRIA MORI PJESË ME PARTNERË EVROPIANË, 13.7.1991

 

Shqipëria i tha “Po” planit francez për Bashkimin Federal të Evropës , 1929-1930

 

Ribashkimi i Gjermanise dhe diplomacia shqiptare.

 

Shqipëria pro antarësimit të dy Gjermanive ( RFGJ e RDGJ) në OKB, shtator 1973.

 

Shqiperia e v.1926 kembengul ne praninimin e Gjermanise ne Lidhjen e Kombeve dhe marrjen e nje vendi te perhershem ne Keshillin e saj.

 

PËRPJEKIET PËR VENDOSJEN E MARRËDHËNIEVE DIPLOMATIKE MIDIS SHTETIT SHQIPTAR DHE SELISË SË SHENJTË NË VITET ’20-30-TË TË SHEK.XX

 

VIZITA E PARE E FRANZ JOSEF STRAUSS NE SHQIPERI, 17-20 GUSHT 1984,“TURISTI POLITIK” NË SHQIPERINE KOMUNISTE

 

30 VITE NGA VIZITA E PARË E NËNË TEREZA – SHËN TEREZA E KALKUTËS

 

FILLESAT E SHERBIMIT KONSULLOR TE SHTETIT SHQIPTAR

 

VENDOSJA E MARRËDHËNIEVE DIPLOMATIKE ME SHBA, 28 KORRIK 1922

 

24 VITE NGA ANTARËSIMI I SHQIPËRISË NË KËSHILLIN E EVROPËS, 13 KORRIK 1995

 

TAKIMI I PARË I KËSHILLIT TË MINISTRAVE TË JASHTËM TË VENDEVE ANËTARE TË KSBE( SOT OSBE) PAS PËRFUNDIMIT TË LUFTËS SË FTOHTE DHE PRANIMI I SHQIPËRISË SI ANËTARE ME TË DREJTA TË PLOTA

 

DINASTIA “KONICA” NË DIPLOMACINË SHQIPTARE TË VITEVE ’20-TË – ’30-TË TË SHEK.XX

 

TAKIMI I DYTË I MPJ-VE TË BALLKANIT, TIRANË 24-25 TETOR 1990

 

Fan Noli, si themelues i diplomacisë shumëpalëshe të shtetit shqiptar

 

Shqipëria , mbështetëse e projekteve të para evropiane (1929-1931)

 

90 vite nga dekretimi i Ligjit Organik të Ministrisë së Punëve të Jashtme, 25 prill 1929

 

Shërbimi i jashtëm shqiptar pas pushtimit të Shqipërisë deri në qershor 1939

 

Vendosja e marrëdhënieve të para zyrtare të shtetit shqiptar me Organizatën e Atlantikut të Veriut. Pranimi i Shqipërisë në NACC ( Këshilli i Bashkëpunimit të Atlantikut të Veriut), gusht 1991 – qershor 1992.

 

28 vite nga rivendosja e marrëdhënieve diplomatike me SHBA, 15 mars 1991

 

105 vite shërbimi diplomatik i shtetit të pavarur shqiptar, 1914-2019

 

Takimi i parë i ministrave të punëve të jashtme nga të gjitha vendet e Ballkanit, 24-26 shkurt 1988

 

Rauf Fico, diplomati që la gjurmë në historinë e diplomacisë shqiptare .

 

Konferenca e Paqes, Paris 1919, dhe Shqipëria

 

Momente kyçe të marrëdhënieve të Shqipërisë me KiE deri në antarësimin e saj të plotë 13 korrik 1995.

 

Pranimi i Shqipërisë në NACC ( Këshilli  i Bashkëpunimit të Atlantikut të Veriut), gusht 1991 – qershor 1992.

 

Vendosja e marrëdhënieve diplomatike me komunitetin ekonomik evropian, 20 qershor 1991

 

Shqipëria drejt vendosjes së marrëdhënieve diplomatike me Komunitetin Ekonomik Evropian, qershor 1991

 

Veprimet e para diplomatike të Qeverisë së Përkohshme të Vlorës

 

Vendosja e marrëdhënieve diplomatike me Selinë e Shenjtë, 7 shtator 1991

 

Raporti i parë informues i KSBE (OSBE) mbi Shqipërinë dhe nënshkrimi i Aktit të Helsinkit, 1991

 

Mid-hat Frashëri, personalitet politik e shtetëror, diplomati që la gjurmë në historinë e diplomacisë shqiptare

 

Antarësimi i Shqipërisë me të drejta të plota në KSBE ( OSBE që nga v.1995) 19 qershor 1991

 

Krijimi i Organizatës së Kombeve të Bashkuara

 

Pranimi i Shqipërisë në UNESKO, Organizata e Kombeve të Bashkuara për Edukimin, Shkencën dhe Kulturën, 16 tetor 1958

 

Konferencat ballkanike të viteve ’30-të të shek.XX, të parat e këtij lloji në historinë politike të rajonit

 

Shqipëria dhe fillimet e bashkëpunimit ballkanik në vitet 20-të të shekullit XX në optikën e diplomatëve shqiptarë

 

Pranimi i Shqipërisë në Organizatën e Kombeve të Bashkuara, 14 dhjetor 1955

 

Kontributi i legatave dhe konsullatave shqiptare në zhvillimin e arsimit kombëtar shqiptar në vitet ’20 –të të shekullit të kaluar

 

Nënshkrimi i Protokollit të bisedimeve për vendosjen e marrëdhënieve diplomatike midis Shqipërisë dhe RFGJ, 15 shtator 1987

 

Vizita e parë e Nënë Terezës në Shqipëri,  gusht 1989

 

Mbështetja financiare e diasporës shqiptare në SHBA për çështjen kombëtare 1919-1921

 

Dhomat e para të tregëtisë me partnerë të huaj

 

Turizmi në Shqipërinë e viteve 30-të, përshtypjet e vizitorëve të huaj, dhe puna e legatave e konsullatave shqiptare për organizimin e kësaj veprimtarie

 

Roli i legatave dhe konsullatave shqiptare jashtë vendit në zhvillimin e turizmit të huaj në Shqipëri në vitet ’20-të të shek.XX

 

Pjesë nga fillesat e diplomacisë ekonomike e kulturore të shtetit shqiptar

 

Vendosja e marrëdhenieve diplomatike me SHBA, 28 korrik 1922

 

Historia e diplomacisë shqiptare!

 

Antaresimi i Shqiperise ne Lidhjen e Kombeve,1920

 

50 vite nga vendosja e marredhenieve diplomatike midis Shqiperise e Holandes.

 

Dorezimi i pushtetit nga Qeveria e Vlores tek Komisioni Nderkombetar i Kontrollit, 22 janar 1914

 

65-vjetori i rivendosjes se marredhenieve diplomatike me Austrine

 

Ndërkombëtarët dhe zgjedhjet e para pluraliste në vend, 31 mars 1991

 

Delegacioni i pare ne Lidhjen e Kombeve dhe çështja e minoriteteve , 21 shkurt 1921

 

40 vite “rivendosje” e marredhenieve diplomatike me Japonine, 10 mars 1981

 

Rivendosja e marredhenieve diplomatike me Italine, 2 maj 1949

 

Vendosja e marredhenieve diplomatike me Danimarken, maj 1970.

 

50 vite nga (ri)vendosja e marredhenieve diplomatike me Norvegjine

 

Rivendosja e marredheniueve diplomatike me mbreterine e Spanjes, 12 shtator 1986

 

Marredheniet diplomatike me Australine, 15 shtator 1984.