Lajtmotivi i Colours of Albanians 2022Tema – “Gjurmë identitare”

Një nga vlerat më të qenësishme të një kombi është kultura e tij. Kultura është themeli i asaj që ne përfaqësojmë si qenie njerëzore. Zakonet, doket dhe traditat janë tabani mbi të cilën ne ndërtojmë dhe projektojmë imazhin tonë, identitetin tonë personal dhe atë kombëtar, sepse trashëgimia dhe historia e përbashkët kulturore mbështet ndjenjën tonë të përkatësisë në një projekt të përbashkët evropian.

Në kuadrin e përfshirjes së Diasporës, kjo temë merr rendësi të veçantë, sepse synon t’i ftojë të rinjtë shqiptarë kudo që ndodhen të gjurmojnë e të evidentojnë në një mënyrë kreative detajet më autentike të identitetit të tyre kombëtar.

Tema – “Gjurmë identitare”

Një nga vlerat më të qenësishme të një kombi është kultura e tij. Kultura është themeli i asaj që ne përfaqësojmë si qenie njerëzore. Zakonet, doket dhe traditat janë tabani mbi të cilën ne ndërtojmë dhe projektojmë imazhin tonë, identitetin tonë personal dhe atë kombëtar, sepse trashëgimia dhe historia e përbashkët kulturore mbështet ndjenjën tonë të përkatësisë në një projekt të përbashkët evropian.

Në kuadrin e përfshirjes së Diasporës, kjo temë merr rendësi të veçantë, sepse synon t’i ftojë të rinjtë shqiptarë kudo që ndodhen të gjurmojnë e të evidentojnë në një mënyrë kreative detajet më autentike të identitetit të tyre kombëtar.

Nën temat

1. Peisazh dhe turizëm                                         29 nëntor-5 dhjetor

2. Portret identitar dhe familje                        6 dhjetor-12 dhjetor

3. Kulturë dhe Art                                                   13 dhjetor-19 dhjetor

4. Bashkëjetesë Fetare                                          20 dhjetor-26 dhjetor

5. Traditë, zakone dhe festa                                27 dhjetor -2 janar

6. Arkitekturë                                                            3 janar – 9 janar

7. Sport dhe Rekreacion                                      10 janar – 16 janar

8. Flora dhe Fauna                                                17 janar -23 janar

9. Stil dhe modë                                                      24 janar -30 janar