Greqi - Ministry for Europe and Foreign Affairs
Postuar më: 01/05/2022

Greqi

Duke filluar nga data 1 Maj 2022, autoritet në Greqi kanë vendosur që për udhëtimet drejt këtij vendi, për të gjithë pasagjerët, pavarësisht nga vendi i tyre i origjinës, nuk do të kërkohen dokumente specifike, në kushtet e Covid-19. As certifikatë e vlefshme vaksinimi ose diagnoze pozitive nga COVID-19, as të paraqesin një rezultat negativ nëpërmjet një testi të shpejtë (rapid antigen test) ose nëpërmjet një testi molekular (PCR test) dhe as formular të detyrueshëm PLF.

Gjatë qëndrimit në Greqi, vizitorët e huaj duhet të ndjekin masat që vlejnë për shtetasit grekë si përdorimi i maskës për fytyrën në të gjitha ambientet e brendshme që është i detyrueshëm për të gjithë ndërsa paraqitja e Covid Pass ose të një testi PCR apo rapid për të hyrë në ambiente të mbyllura, nuk është më e detyrueshme.

 

Për më shumë informacion:

https://travel.gov.gr/#/